Önemli Başlıklar:
Çiftçilik günümüz zamanında sanayileşmeye bağlı olarak oldukça fazla bir şekilde azalmakta ve bu durum ile ilgili birçok devlet tarım, hayvan işlerini canlandırabilmek için çalışmalar yapmaktadır. Ülkemizde de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından eskisi gibi tarımı tekrar canlandırmak ve canlı bir şekilde tutabilmek için Genç Çiftçi uygulamasını başlattı ve bu uygulama ile özellikle genç ve orta yaştaki insanların tarım ve hayvan hizmetine yönelerek, tarımı desteklemeye karar verdi. Genç Çiftçi Tarım uygulaması tarla, bağ ve bahçe işleri ile uğraşmak isteyen kişilere hem kredi fırsatı hem de arazi fırsatı sunmakta ve bu şekilde boş kalan araziler ile tekrar tarım eskide olduğu gibi canlandırılmak istenmektedir.
BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?
Genç Çiftçi uygulaması için öncelikle başvurular alınacak ve bu başvurular doğrultusunda kişilere bu uygulamadan yararlanıp yararlanılmayacağına karar verilecek. Daha önceki yıllarda da işleyen bu sistem öncelikle kişilerden başvurular alındı ve bunun doğrultusunda ilerlendi, başvurular esnasında sizlerin bu uygulama için uygun olup olmadığına karar veriliyor ve ona göre sizler devlet bakanlığı tarafından yardım alıyorsunuz. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl ön başvurular “31 Mayıs 2020” tarihine karar verildi ve başvurmak isteyen herkesin bu tarihe kadar başvurabilme fırsatı tanındı. Ama bu başvuru sadece ön başvuru tarihi olup, bundan sonrada süreç değerlendirme olarak devam edecektir.
BAKANLIK MÜDÜRLÜKLERİNE GİDİLMESİ GEREKMEKTEDİR
Genç Çiftçi uygulamasının ön başvurusunu tamamladıktan sonra, sizler Tarım ve Orman Bakanlığının sisteminden öğrendiğiniz gerekli evraklarla birlikte şahsen İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. Aynı şekilde şahsen başvuru tarihide “31 Mayıs 2020” tarihine kadar olabilmekte ve bu tarihten sonra sizler ön başvuruyu yapmış olsanız bile, şahsen müdürlüklere yaptığınız başvurular kabul edilmeyecektir. Bu nedenle en kısa sürede internet üzerinden başvurunuzu tamamladıktan sonra gereken evrakları temin ederek, İl veya İlçe Tarım ve Orman müdürlüklerine gitmeniz gerekmektedir. Herhangi bir sıkıntı çıkması halinde sizler bu sorunlarınızı başvuru tarihine kadar giderebilme fırsatına sahip olacaksınız.
HİBE SONUÇLARDAN SONRA
Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi uygulamasında sizlere vereceği Hibe ancak başvuru tarihinden sonra yapılacak değerlendirmelerden sonra belirlenecek ve sizler bu şekilde Hibe hakkına sahip olup, olamayacağınızı öğreneceksiniz. Başvurunuz olumlu olması halinde sizlere 31 Mayıs tarihinden sonra Yılda 2 kez Hibe verilecek ve sizler bu Hibeyi kullanarak, Hayvancılık ve Tarım işlerinizi yapabileceksiniz. Sizlere Hibe verilmeden önce Hibe Sözleşmesini imzalamanız gerecek ve bu sözleşme ile herhangi bir sorun yaşanması durumunda bütün sonuçları kabul ettiğinizi beyan edeceksiniz. Bu yüzden başvurunuz eğer olumlu olursa mutlaka Hibe Sözleşmesini dikkatli bir şekilde okumanızı ve bu şekilde imzalamanızı sizlere tavsiye ediyoruz.
Genç çiftçi başvuruları yeni sene de olacak mı acaba?
Merhaba Gökhan Bey;
Olması hedeflenmekte fakat kesin bilgi bulunmamaktadır.
Genç çiftçi başvuruları yeni yıl olacak mı acaba? Nereden başvurabiliriz?
Merhaba Burak Bey;
Herhangi bir açıklama yapılamadı fakat yeni yılda da bu desteğin verilmesi beklenmektedir.
Genç çiftçi destekleri gerçekten çok iyi bu tarz destekler hep olmalı 🙂
Genç çiftçi destekleri çok iyi 2021’de de aynı şekilde devam etmesini istiyoruz 🙂