Gayrimenkul Sektöründen Toparlanma Sinyalleri

birevim faizsiz kredi

Gayrimenkul sektörü 2018 yılında yaşanan krizin etkilerini ortadan kaldırırken 2020 yılı ikinci çeyreğinden itibaren korona virüs tehdidi ile karşı karşıya kaldılar. Bu tehdidin Mayıs ayı sonu itibariyle kısmi olarak zayıflamasının ardından tekrar hızlanma emareleri görüldüğü dikkat çekiyor. Tabi bunda ortamın normalleşmesiyle birlikte aynı zamanda konut kredisi faiz oranlarında yaşanan ciddi düşüşünde etkisi ortaya çıkıyor.

Sadece inşaat sektörü değil aynı zamanda bu dönemde duraklayan birçok sektöründe ciddi oranlarda hızlanmaya başladığı görülüyor. Ancak birçok şehrimizde devam eden sokağa çıkma yasaklarının devam etmesi hala virüsün etkileri arasında yer alıyor. Tam anlamıyla normalleşmenin yaşanabilmesi için daha uzun bir zaman var gibi duruyor.

Salgın Nedeniyle Ortaya Çıkan Yavaşlama Aşılıyor

Korona Virüs salgını nedeniyle insanların öncelikleri de otomatik olarak değişiyor. Daha temel ihtiyaçlara yönelirken barınma ihtiyacı şuan için çok geri planda kalıyor. Ama salgın sonrası özellikle Anadolu şehirlerinde ciddi bir artış yaşanması bekleniyor. Büyük şehirlerin bu tür konularda ciddi anlamda sıkıntı yaşanmasına neden olmasından dolayı sektörde yeni düzenlemelere gidileceği de görülüyor.

Büyük şehirlerde bahçeli evlerin ya da site tarzı evlerin daha rağbet görmesi bekleniyor. Bu sayede sokağa çıkma yasağı olan dönemlerde insanların en azından bu tür alanlarda vakit geçirmesi mümkün olması sağlanıyor. Ülkemizin bu süreç sonrası gayrimenkul sektöründe ciddi anlamda bir değişime gideceği görülüyor.

Gayrimenkul Sektörüne Destek Gerekiyor

2018 yılında yaşanan krizin emareleri ciddi anlamda silinirken yaşanan bu süreç sonrası gayrimenkul sektöründe ciddi bir sıkıntı yaşanmasına neden oldu. Bu sürecin atlatılabilmesi için devletin sektöre farklı yollardan destek vermesi gerektiği vurgulanıyor. Tapu harç oranlarının düşürülmesi, KDV alacaklarının mahsubu, faiz oranlarının düşürülmesi, SGK prim borçlarının düzenlenmesi gibi desteklerin sağlanması isteniyor.

48 aya kadar uzanan kira yardım desteğinin tüm binaları içerisine alacak şekilde tekrar düzenlenmesi gerektiği vurgulanıyor. 36 ayla sınırlı olan üretim sürecinin bu dönem nedeniyle 1 yıl daha eklenmesi gerektiği de isteniyor. Tüm bu destekler ile gayrimenkul sektörünün ilerleyen süreçte tekrar eski günlere geri döneceği de aktarılıyor.

birevim

Leave a Comment

18 − 1 =