Vakıf Katılım Kar Payı Hesaplama

birevim faizsiz kredi

Bu hayatta hemen herkesin bir hedefi vardır, ancak çoğumuz hedefler doğrultusunda çok çabalar başarırız. Kimilerimiz ise başarıya giden yolda sıkıntılar çeker ve içerisinden çıkamayız, bu da hedeflerimizin aksamasına neden olur. Çoğunlukla son dönemde ise hedefe ulaşmak para yoluyla gerçekleşiyor, bu hayatta bir şey sahibi olmak için çoğunlukla para sahibi de olmak gerekiyor, bilgi birikimi değerlendirmek bile bazen paradan geçebiliyor. Bu yüzden bazılarımızın hedefleri ve hayallerinin gerçekleşmesi için çeşitli para birikimleri yapması ve bu para birikimlerini iyi bir biçimde değerlendirme zorunluluğu vardır. Bu zorunluluk son dönemlerde para kazanma sıkıntısı ile de bir hayli ulaşılmaz bir hale gelmiştir. Ancak umudunuzu asla yitirmeyin, vakıf katılım kar payı hesaplama sistemi sizlere çok güzel yeni kapılar açacaktır.

Vakıf Katılım Nedir?

Vakıf katılım sizlerin, elde olan paranızı güvenle tutacağınız ve miktarına göre alacağınız kar marjını değerlendiren bir kuruluştur, bu da kendinden çok sizleri düşünen bir kuruluş haline geliyor. Bu kuruluş baya bir senedir hizmet vermektedir, hem kafalarda olan vakıf katılım kar payı caiz mi? sorusuna da rahatlıkla “evet caiz” diyebileceğiniz bir kuruluştur. Bu kuruluşun amacı sizlere çok açık ve net rakamlar ile para kazandırmaktır, neticesinde son dönemlerde para kazanmak bir hayli zorlaştı ve ekstra olarak pasif gelir elde etmek zorunda olduğumuz bir döneme girmiş bulunmaktayız işte bu durumda vakıf katılım sizlerin net bir şekilde pasif gelir elde etmenizi sağlayan hizmetin tam adıdır, hem de devlet güvencesiyle.

Son Zamanlarda Para Kazanmak Neden Bu Kadar Zor ve Önemli?

Kar payı hesaplama tamamen sizlerin, birikmiş parasındaki yatırımı yaptığınız zaman aktive olacak bir şeydir. Bu son zamanlarda ise bir hayli zorlaşmıştır, dünyanın ekonomisi çok kötüye gitmektedir, neticesinde nüfus kalabalıklaşıyor ve iş imkânları azalıyor, üstüne üstlük bir de tüm dünyayı çok kötü bir biçimde ekonomik anlamda adeta felç eden korona-virüs gerçeğini de gözler önüne almamız gereklidir. Bu gerçekliği gördüğümüz zaman elimizde biriken bir para olsa bile onu değerlendirmek çok değişik yollar ile gerçekleşebilir, ancak bu işsizli ve ekonomik sıkıntılar varken yeni bir işe veya kuruluşa atılmak sizler için bir hayli zor olacaktır. O yüzden para kazanmak bir hayli önemlidir tabii ki bu da pasif gelir olunca çok daha güzel olacaktır.

Pasif Gelir İçin En Doğru Seçenek Nedir?

Vakıfbank kar payı hesaplama sizler için en doğru seçenek olacaktır, özellikle kurumdaki samimi ve açık rakamlar sizlerin gönlünü bir hayli ferah tutacaktır ki bunları açık bir şekilde belirtiyorlar, faiz oranı kullanıcıların en çok merak ettiği şeylerden biridir, bunlar içinde en güzel yöntem rakamda şeffaf ve net olmaktır, işte katılım bankası kar payı hesaplama olayı çok güzel bir seçenek oluyor. Katılım hesabı hesaplama veya katılım kar payı hesaplama şekli birçok yollu yöntem ile gerçekleşmektedir.

Katılım Bankası için Hesaplama Şekilleri Nelerdir?

Katılım payı hesaplama örneğin; aylık 100.000 Türk Lirası var ise sizlere net kar olarak yüzde 13.43 oran vermektedir. Yani aylık 100.000 Türk Lirası yatırmanız halinde 1.140.30 Türk Lirası kar etmiş olacaksınız. Aylık 100.000 Dolar yatırım var ise net kar olarak oran yüzde 1,0 olacaktır ve bu da sizlerin 85.28 dolar geri kazanmanıza yardımcı olacaktır ve sizi rahatlatacaktır.

Evet, gördüğünüz gibi katılım payı hesaplama, yani vakıf katılım kar payı hesaplama böyle yapılıyor.

Kar Payı ile Faiz Arasındaki Fark Nedir?

Faiz, tüketicilerin bankalara yatırmış oldukları paraların banka tarafından devlet tahvili ve repo gibi işlemlerde kullanılması üzerine banka fazladan para geri alır ve bunu tüketiciye dağıtır veya banka tüketiciye borç verir ve fazlasıyla geri alır. Sonuca bakıldığında haksız kazanç elde edilir. Kar payı ise bankanın topladığı fonlar aracılığı ile banka ile tüketici kar-zarar ortalığı yapar ve tüketici bankanın hem karına hem de zararına ortak olduğundan bir nevi ticaret anlaşması yapar. Bu doğrultuda yapılan ticaretten elde edilen kar ara dönem ya da yıllık olarak hesap sahiplerine dağıtılır. Kısacası Kar Payı İle Faiz Arasındaki Fark Nedir? Dediğinizde iki işlemin birbirinden çok farklı olduğunu dile getirebilirsiniz. Bu nedenle faize bulaşmak istemiyorsanız, Vakıf Katılım Bankası tarafından sizlere sunulan karlı hesapları değerlendirebilir, birikiminizi faizi bulaştırmadan çoğaltabilirsiniz.

Vakıf Katılım Kar Payı Hesaplaması

Kar payı, belirttiğimiz gibi katılım bankasının sizlere sunduğu karlı hesaplar doğrultusunda yapılan kar-zarar ortaklığı neticesinde elde edilen karın dağıtılmasını kapsayan bir işlemdir. Dolayısıyla Kar Payı Hesaplaması sizlerin bankaya yatıracağınız para yani alacağınız fon ile ilişkili olarak hesaplanacaktır. Fakat genel olarak ortalama bir bilgi verecek olursak, kar payı 1, 3, 6 ve 12 aylık olmak üzere ara dönem ile yıllık şeklinde hesaplanarak dağıtılmaktadır. Sizler hangi hesap türünü seçerseniz, kazancınız da o yönde değişecektir. Mesela 50bin tl karşılığında hisse aldığınızı düşünürsek, 1 ay sonucunda kazancınız 280tl civarında olurken, 3 sonucunda ortalama 980tl gibi bir rakamı içerecektir. Bu hususta net bilgi edinmek isterseniz, sitemizde yer alan kar payı hesaplama tablosunu kullanabilir, yatıracağınız para karşılığında elde edeceğiniz kar oranını görebilirsiniz.

birevim

8 Comments

  • Aslında bir nebze bankaların faiz olarak adlandırdığı şeye katılım bankaları kar payı demeyi seçtiler diyebiliriz.

    • Merhaba Yasin Bey,
      Bu durum Bakış açısına göre farklı şekillerde yorumlanabiliyor.

  • Kar payı en çok veren şirket hangisi acaba? Benim hesaplarıma göre Vakıf katılım’ın oranı en iyisi ama sizin önerebileceğiniz başka var mıdır?

    • Merhaba Bekir Bey,
      Katılımcılarına verdiği kar payı dönemsel olarak değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle takip ederek seçim yapılmalıdır.

  • Vakıf Katılım bankası kar payı konusunda bence en bonkör banka, oranları diğer bankalara oranla en yükseği 🙂

  • Iyi gunler 30000 euroya ne kadar ayda ortalama kar payi veriyorsunuz.ve gecekten faiz bulasmiyormu.kar payi caizmi.acikca soyleyin .faizden korktugumdan parayi kar payina yatiramiyorum.tesekurler.

    • Merhaba Çetin Bey,
      Kar payının caiz olduğu söylenmektedir. Ancak ayrıntılı ve kesin bilgi için bir ilahiyatçıya başvurmak gerekir.

Leave a Comment

nineteen − one =