Arab Bank için 1.1 milyar dolar

birevim faizsiz kredi

Saudi Oger ile Fawaz Al Hokair Group, Ürdün’ün en büyük bankası Arab Bank için anlaştığı iddia edildi. İki şirketin Arab Bank’taki % 20’lik pay için 1.1 milyar dolarlık bir ön anlaşma sağlandığı belirtildi.

Saudi Oger ile Fawaz Al Hokair Group’un yetkili kurumlardan izinlerin alınmasının ardından resmi açıklama yapılacağı bildirildi.

Anlaşma için Suudi Arabistan bankalarının Al Hokair’e finansman sağladığı ileri sürüldü. Konuyla ilgili Saudi Oger, Arab Bank ve Al Hokair temsilcileri sorularını yanıtsız bırakırken anlaşmanın başarıyla sonuçlanmasının henüz kesin olmadığı kaydedildi.

Saudi Oger’in, anlaşmanın sağlanması durumunda kazanılan para ile şirketin borçlarının geri ödenmesinde kullanılacağı belirtildi.

Hariri ailesinin sahibi olduğu ve ana faaliyet konusu inşaat olan Saudi Oger, Suudi Arabistan hükümetinin petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından harcamalarını azaltmasıyla yeni fon arayışına girdiği biliniyordu.

Ayrıca Hariri ailesinin Dubai merkezli telekomünikasyon şirketindeki payının da satışı için görüşmeler yürüttüğü ileri sürüldü.

birevim

Leave a Comment

thirteen + 6 =