Katılım Bankaları ortak kart çalışması başlattı

birevim faizsiz kredi

Katılım Bankaları Birliği Başkanı Yahşi, müşterileri için ortak kart kullanımına hazırlandıklarını açıkladı.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı ve Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, birlik olarak ortak bir çalışma başlatıklarını açıkladı. Türkiye Katılım Bankaları Birliği üyeleri olarak farklı tarz kredi kartı kullandıklarını kaydeden Yahşi, salt katılım bankacılığından yararlanmak isteyen müşterilerinin farklı kart kullanımından dolayı akıllarının karışık olduğunu belirtti. Yahşi, Birlik olarak bu yaşanan karışıklığa engel olmak için ortak bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Sektörde arzu eden bankalarla ortak kart çıkartılacaklarını söyleyen Fahrettin Yahşi, bu konuda bir de danışma kurulu oluşturulması için çalıştıklarını açıkladı.

Aynı zamanda Albaraka Türk Genel Müdürü de olan Fahrettin Yahşi, banka olarak dijital bankacılık konusunda da yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Bankaların şube açmanın artık maliyetli ve marjinal katkısı konusunda bir düşüş olduğunu belirten Fahrettin Yahşi, alternatif dağıtım kanallarının güçlendirilmesi ve bankacılık hizmetlerinin faaliyetlerinin dijitalize edilmesi için çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Yahşi “Bizim müşteriye nasıl ulaştığımız değil müşterinin bizim hizmetlerimize olan talebini hangi yol ve yöntemlerle karşıladığımız çok önemli. Bu tarafı güçlendireceğiz” dedi.

2016 yılınıda değerlendiren Fahrettin Yahşi, bu yıl belilrledikleri hedeflere ulaşamayacaklarını ancak bir büyümenin de gerçekleşeceğini kaydetti. Albaraka Türk Genel Müdürü Yahşi, projeksiyonlarında konusunda revizyon yaptıklarını belirterek “Bu düzenleme ile makul bir seviyeye ulaşacağız. Tahminen yüzde 10 büyüme ile kapatırız. Nakdi kredi risk kompozisyonumuzda ticari ve bireysel segmentlerinin ağırlıklarının artırılması öncelikli hedefimizdir. Yenilenen teknolojik alt yapımızla bireysel müşterilerimizin beklentilerini de üst seviyede karşılayacak hale gelmiş durumdayız” açıklamasında bulundu.

birevim

Leave a Comment

twenty − 20 =