2020 Emlak Vergisi Ödemeleri Başladı

birevim faizsiz kredi

Emlak vergisi ödemeleri her yıl olduğu gibi iki taksit olarak ödenecektir. Mayıs ayı ve Kasım ayı boyunca yapılacaktır. 2020 emlak vergisi ilk taksit ödemelerinin cezalandırmadan mayıs ayı içerisinde yapmanız gerekiyor. Bunun için bankaları tercih edebilir, vergi dairesine giderek ödeme yapabilir ya da internet üzerinden ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer bu ay içerisinde ilk taksiti ödemezseniz ödemeniz gereken emlak vergisine cezai işlem uygulanacaktır. İleri de bir tarihte ödemek istediğinizde bununla yüzleşmeniz gerekiyor. Aynı şekilde Kasım ayında yapılacak ikinci taksit emlak vergisi için de aynı durum geçerlidir. Ödemekte zorluk yaşıyorsanız bu dönemler için bankalar tarafından sunulan taksit kampanyalarını değerlendirerek kredi kartınız ile ödemenizi yapabilirsiniz.

Emlak Vergisi Öderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Emlak vergisi ödemesi gereken insanların bildikleri ve bilmedikleri birçok detay vardır. Örneğin 2020 yılında bir konut satın alan insanın o yılki konut için emlak vergisi ödemesi gerekmiyor. Bu tarihte ev alanlar ilk emlak vergisi ödemelerini 2021 yılının Mayıs ayında yapacaklardır. Bu tarihte ki vergi ödemesi evi satan kişi tarafından ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca bazı insanlar emlak vergisi ödemekten muaftır. Gaziler, engelliler, şehit dul ve yetimler için 200 metrekareyi geçmeyen evler için muaftır. Ayrıca sosyal güvenli kurumları üzerinden aylık alanlarda bu vergiyi ödemek zorunda değildir. Eğer sizde bu sınıfa giriyorsanız bunu ödemek zorunda değilsiniz.

Emlak Vergisi Ödeme Yöntemleri

Emlak vergisi ödemek günümüzde ki imkanlar sayesinde çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. Gelir idaresi başkanlığı tarafından anlaşma yapılan tüm bankalardan ödemenizi yapabilirsiniz. Bazılarında şubeye giderek, banka kartı ve kredi kartı ile ödemenizi yapabilirsiniz. Hesaptan direkt olarak da ödeme yapmanıza imkan verilmektedir.

E-belediye hizmeti veren bir bölgede yaşıyorsanız basit bir şekilde sorgulama yaparak borcunuzu öğrenebilir ve kredi kartı hizmeti ile internet üzerinden borcunuzu ödeyebilirsiniz. Havale yöntemiyle, posta çeki göndererek de emlak vergisi ödemek günümüzde mümkündür. Bu seçeneklerden hangisi sizin için uygunsa Mayıs ayı içerisinde 2020 yılı ilk taksit emlak verginizi rahatça ödemenize yardım edilmektedir.

birevim

Leave a Comment

thirteen + 1 =