TARSİM ve Tarım Sigortası Nedir? Ucuza Yaptırmanın Yolları

birevim faizsiz kredi

Tarım sigortası, çeşitli tarımsal ürünlerin hasar görmesi, ölümü veya kaybı durumlarında üreticilere yardımcı olmak amacıyla tasarlandı. Bu sigorta, tarım ürünlerinin üretim, depolama, nakliye ve satış aşamalarında meydana gelebilecek hasar, ölüm ve kayıpları kapsar.

Tarım sigortası, çeşitli faktörlerden dolayı ürünlerin hasar görme olasılığını azaltır. Bu faktörler arasında iklim koşulları, hayvan hastalıkları, bitki hastalıkları, doğal afetler ve çalışma hataları yer alır. Tarım sigortası, üreticilere hasar görme durumlarında maddi yardım sağlar ve bu sayede üreticinin ekonomik durumunu korur.

Tarım sigortası, çeşitli ürünler için özel olarak tasarlandığından, sigorta ürünü ve koşulları ürüne göre değişebilir. Örneğin, tavşanlar için tasarlandığında farklı koşullar taşıyabilir ve buğday için tasarlandığında farklı koşullar taşıyabilir. Tarım sigortası alırken, ürününüzün özel koşullarına göre en uygun sigorta ürününü seçmeniz önerilir.

Tarım sigortası, tarım sektöründe çalışan üreticilere yardımcı olmak amacıyla tasarlandı. Bu sigorta, tarım ürünlerinin üretim, depolama, nakliye ve satış aşamalarında meydana gelebilecek hasar, ölüm ve kayıpları kapsar ve üreticilere maddi yardım sağlar. Tarım sigortası alırken, ürününüzün özel koşullarına göre en uygun sigorta ürününü seçmeniz önerilir.

TARSİM Nedir?

TARSİM (Tarım Sigortaları Merkezi) Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası tarafından yönetilen bir kuruluştur. TARSİM, tarım sektöründe çalışan üreticilere yardımcı olmak amacıyla tarım sigortalarının yapılmasını ve yönetilmesini sağlar.

TARSİM, tarım sigortalarının yapılması işlemini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli hizmetler sunar. Bu hizmetler arasında sigortalı ürünlerin belirlenmesi, sigortalı ürünlerin fiyatlarının belirlenmesi, sigortalı ürünlerin depolanması ve sigortalı ürünlerin satışı yer alır. TARSİM ayrıca, üreticilere hasar görme durumlarında maddi yardım sağlar ve bu sayede üreticinin ekonomik durumunu korur.

TARSİM, tarım sigortalarının yapılmasını ve yönetilmesini sağlar ve tarım sektöründe çalışan üreticilere yardımcı olmak amacıyla çeşitli hizmetler sunar. TARSİM, üreticilere hasar görme durumlarında maddi yardım sağlar ve bu sayede üreticinin ekonomik durumunu korur.

 

 

 

 

Devlet Destekli Tarım Sigortaları İle Güvence Altına Alınmakta Olan Bazı Durumlar

Devlet tarafından sunulmuş olan bu avantaj sayesinde bazı durumlar ile karşılaştığınızda maddi açıdan destek olacak bir sigortanız bulunmaktadır.

  • Açık alanlarda yetiştirmiş olduğunuz her türlü meyve, sebze ve tahıl gibi bitkisel ürünler
  • Örtü altı sistemlerini kullanarak yetiştirmiş olduğunuz ürünler, cam-plastik örtü, teknik donanım ve sera konstrüksiyonu ile yapılmış olan yüksek tüneller
  • Büyükbaş süt ya da erkek besi sığırlar ile koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvan sınıfı içerisinde yer almakta olan hayvanlar
  • Kümes hayvanları grubu içerisinde yer almakta olan hindi, devekuşu, yumurtalık ve civciv gibi kanatlı hayvanlar
  • Aktif ve plakalı arı kovanları yani arıcılık mesleği içerisinde yer almakta olan her şey sigorta güvencesi içerisinde yer almaktadır.

Tarım Sigortası Üzerinden Emekli Olabilmek Adına Gerekli Olan Şartlar

Bu yazımız içerisinde sizlere tarım sigortası nedir, en ucuza yaptırmanın yolu nelerdir? Bunlardan bahsetmeye çalışacağız. Tarım sigortasının ne olduğundan bahsettik. Şimdi ise sizlere bu sigorta içerisinden emekli olabilmek adına sahip olmanız gereken şartlardan bahsetmek istiyoruz.

  • Cinsiyet olarak erkekseniz 60 yaşında ve 7000 çalışma gününüzün olması gerekmektedir. Kadınsanız eğer 58 yalında ve 7000 günü doldurmuş olmanız gerekmektedir. (Bu saymış olduğumuz bilgiler ilk giriş tarihiniz 08.09.1999 ile 30.04.2008 tarihleri arasında ise geçerlidir.)
  • Eğer işe girmiş olduğunuz tarih 30.04.2008 tarihinden sonra ise erkekler için 60 yaş ve 7200 günü ve kadınlar için ise 7200 günü ve 58 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Bu tarihten sonra işe girmişseniz eğer emeklilikte kademeli geçişe tabili tutulursunuz. Sizlerden istenen şartları en geç 31 aralık 2035 tarihine kadar yerine getirmiş olmanız gerekmektedir.

Tarım Sigorta Ücreti Ne Kadardır?

Ülkemizde tarım sigortası için tahsis edilmekte olan ücret primi brüt asgari ücret üzerinden hesaplanarak tahsil edilerek hesaplanmaktadır. 2019 tarihi ile birlikte brüt asgari ücretin belli olmasıyla beraber sigorta primleri de belli olmaya başlamıştır. 01 Ocak 2019 tarihi ile 31 Aralık 2019 tarihleri arası ödenmesi planlanan EK5 tarım sigortası priminin 764,96 TL en yüksek olarak ise 5.737,21 TL olarak belirlenmiştir.

Düşük Sigorta Primi

Ülkemizde uygulanacak olan sigorta primlerinin 2019 tarihi ile birlikte uygulanmaya koyulduğundan sizlere bahsettik. Şimdi ise düşük ve uygun fiyatlar içerisinde nasıl sigorta priminden faydalanabileceğimiz hakkında ufak bir bilgilendirmeden bulunmak istiyoruz.

Uygun ve düşük miktarda bireysel prim yatırmak isteyen kişilerin prim ücretlerini düzenli olarak ödemeleri halinde indirimden faydalanma hakları bulunmaktadır. Bununla beraber işverenlerin uygun ve ucuz prim ücretinden faydalanabilmeleri adına düzenli ödemeleri durumunda uygulanan indirimli ve teşvik içeren prim ödeme seçenekleri bulunmaktadır.

2019 Tarihiyle Birlikte Sigorta Prim Ücretleri Ne Kadardır?

Sigorta prim ücretleri çeşitlere ayrılmaktadır. Aylık olarak isteğe bağlı olan sigorta primi içerisinde ev hanımlarının aylık ödeme miktarları 541,20 TL, Ek 5 prim ücreti 583,48 TL ve BAĞKUR prim ücreti ise 649,44 TL olarak belirlenmiştir.

En düşük günlük uygulanmakta olan sigorta primi 85,28 TL ve en yüksek uygulanmakta olan sigorta primi ise 639,60 TL’dir.

Tarım ce Çiftçi aylık BAĞKUR prim fiyatı 583, 48 TL iken indirimli olarak uygulanan Tarım ve Çiftçi BAĞKUR primi ise aylık olarak 498,91 TL olarak belirlenmiştir.

Sizin için uygun olan sigorta priminizi tespit ederek ödemeye başlayıp emekli olma fırsatını yakalayabilirsiniz.

birevim

Leave a Comment

eighteen − one =