Düşen Faiz Oranları Kredili Konut Satış Rakamlarını Patlattı!

birevim faizsiz kredi

Korona Virüs salgını sonrasında 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecinin başlamasına karar verildi. Bu dönemde önemli seviyede düşen konut satışlarını tekrar hareketlendirmek için konut kredisi faiz oranları önemli bir oranda düşürüldü. Yaşanan bu düşüşle birlikte tarihte olmadığı kadar ipotekli bir konut satışlarında ciddi bir artışı da beraberinde getiriyor.

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından sunulan düşük oranları krediye olan ilgi dikkat çekici bir seviyeye geldi. Bu süreçle birlikte Haziran ve Temmuz ayı içerisinde 100 binin üzerinde konut satıldığı açıklandı. İpotekli konut sayısı 100 bin olurken toplamda 130 binin üzerinde konut satıldığı da aktarıldı.

1 Sene Kredi Ertelemeli Kredi Talebi Arttırıldı

Konut kredilerinde faiz oranlarının düşürülmesinin yanı sıra kredi ödemelerinde bir senelik erteleme sunulması da talebin artmasını beraberinde getirdi. Özellikle bu haberin duyulmasının ardından evlere olan ilginin rekor seviyeye çıkması da beraberinde getirdi.

Sektörde satışa sunulan evlere olan bu ilgi kampanyanın tamamlanmasıyla birlikte sektörde ev ihtiyacının şuan arttığı görülüyor. Çünkü ödemelerin bir sene başlayacak olması insanların ev alma iştahını da kabarmasına neden oldu. Yaşanan bu satışların sadece gayrimenkul sektörünü değil onunla birlikte çalışan 250’ye yakın sektöründe artış yaşanmasını beraberinde getirdi. Bu demek oluyor ki tüm ekonominin bu durumdan olumlu bir şekilde etkilendiği görülebiliyor.

Düşük Faizli Konut Kredi Kampanyası Sona Erdi

Haziran ayı itibariyle başlayan düşük faizli konut kredisi kampanyası bankalar tarafından artık durduruldu. Rekor seviyede yaşanan bu finansman desteğiyle birlikte inanılmaz satış rakamlarına ulaşıldı. Kamu bankaları başta olmak üzere tüm bankalar iki aylık bu kampanya sürecini noktaladılar.

Bir anda konut kredisi faiz oranlarının yükseldiğine şahit olduk. Ancak ilerleyen günlerde sektörle ilgili olarak farklı konut kredi kampanyaları yapılacağı da aktarılıyor. Pandemi sonrasında sektörün nasıl olacağı ve insanların konutlara ilgi göstereceği merak ediliyordu. Yaşanan bu satışların ardından insanların kendilerine özel bir hayat için ev almayı öncelikleri arasında koydukları da net bir şekilde görülmüş oldu.

birevim

9 Comments

  • Konut satışları gerçekten arttı, pandemi de bir çok kişi maddi anlamda sorun yaşadı ancak bir o kadarda ev alan kişi oldu 🙂

  • Faiz oranları tekrar yükseldi ve ev satışları durmaya yakın noktaya geldi 🙂

  • Konut faizleri tekrar yükseldi, bu yüzden satışlar duraklar bu aylarda biraz 🙂

  • Faiz oranlarının tekrar yükselmesi satışları durdurdu ancak yılbaşı itibariyle tekrar faiz düşüşü olacaktır diye düşünüyorum

  • Konut satışları gerçekten patladı ama şu sıralar faizler tekrar yükseldi

  • Faiz oranlarının düşmesi gerçekten büyük etki oluşturdu bu sene, ancak tekrar yükselmesi de sektörü durgun hale getirdi

  • Düşen faiz oranları konut satışını patlattı ama tekrar faizler yükseldi ve ev satışları duraksadı desek yalan olmaz 🙂

Leave a Comment

14 + fourteen =