Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

birevim faizsiz kredi

Garanti Bankası müşterilerine farklı ödeme seçenekleriyle konut kredisi imkanı sunuyor. Bu sayede her türlü şarta uygun bir şekilde konut alma imkanı sağlanmış oluyor.

Farklı şekillerde sunulan mortgage ürünleri arasından müşterinin öncelikle kendisine uygun olanı tercih etmesi isteniyor. Bunlar arasında tercih yaparken öncelikle kendi ekonomik durumunuzu tam anlamıyla bilmeniz ve ona göre hareket etmeniz gerektiğini söylemeliyiz.

Sabit faizli, özel ödemeli, ara ödemeli, azalan taksitli, artan taksitli, değişken faizli ve evine gösterene olacak şekilde yedi farklı seçenek sunuluyor. Bunların her biri kendi içerisinde has özellikler sunarak müşterilerine en iyi şekilde ödeme imkanı sunulmasına yardımcı oluyor.

Garanti Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Garanti Bankası’na kredi başvurusu yapacakların öncelikle alacakları kredi için ödeme planlarını öğrenmeleri gerekiyor. Aşağıda ki tabloda 200 bin TL’lik konut kredisini farklı aylara göre ödeme düzenleri bulunmaktadır. 120 ay vadeli konut kredisi çekenlerin toplam kredi ödemeleri çok yüksek olurken, aylık taksit tutarları daha düşük olmaktadır.

36 ay vadeli kredi çekenlerin aylık taksit ödemeleri çok yüksekken, toplam geri ödeme miktarları daha düşük olacaktır. Ancak farklı vadeler olsa da müşteriden alınacak toplam masraf aynıdır. Tahsis ücreti olarak 1000 TL, ekspertiz ücreti 715 TL, taşınmaz rehin ücreti 225 TL olarak alınmaktadır. Faiz oranları da çekilecek miktara ve vade süresine göre değişiklik göstermektedir.

VadeEn İyi Faiz OranıYıllık Maliyet OranıAylık TaksitToplam Geri Ödeme
36 Ay1,99%27,11%7.834 TL282.964 TL
60 Ay1,93%26,07%5.656 TL340.330 TL
120 Ay1,85%24,78%4.161 TL500.285 TL

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

Garanti Bankası konut kredisi faiz oranları sektörde yer alan diğer bankalarda olduğu gibi öncelikle merkez bankasının açıkladığı faiz oranlarına göre değişiklik yapmaktadır. Son yapılan indirimlerin ardından Garanti Bankası 120 ay vadeli 200 bin TL’lik konut kredisi talebi için %1,85’lik faiz oranı kullanıyor.

Daha önce bu rakam %1,91 seviyesine sahipken son güncellemenin gerçekleşmesinin ardından faiz oranı da düşmüş oldu. Aylık olarak güncellenen konut kredi faiz oranları merkez bankasının hareketlerine göre şekillenmektedir.

Garanti Bankası Konut Kredisi Başvuru Şartları

Garanti Bankası’na konut kredisi için başvuru da bulunanların sağlaması gereken başvuru şartları bulunmaktadır. Bu şartları yerine getirmeyenlerin kredi başvurusunu yapmaları mümkün olmayacaktır.

  • Başvuru formu dolduran kişinin 18 yaşından büyük olması,
  • Kredi notunuzun düzgün olması,
  • Alınacak konutun mesken olması ve iskan belgesinin alınmış olması,
  • Evli olanların rıza belgesini hazırlayıp sunması,
  • Gelirin resmi olarak kanıtlanması gerekmektedir.

Bu şartları yerine getireceklerinden emin olanların başvurularını gerçekleştirmesi onaylanmalarına imkan tanıyacaktır. Başvuru yaparken sizden nüfuz cüzdanı, son iki aya ait bir adet fatura, tapunun fotokopisi ve gelir belgesi gerekmektedir. Bunları yerine getirip herhangi bir Garanti Bankası’na giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Bazı şubeler istenilen krediye göre farklı belgeler de isteyebilmektedir. Onlar ile yapacağınız iletişimin ardından başvuru evraklarını hazırlamak doğru şekilde sizlere bir sunum yapılmasına imkan tanıyacaktır.

birevim

6 Comments

  • Bu yıl faizleri biraz daha düşürdüler acaba daha çok düşer mi ona göre konut kredisine gireceğim nasipse?

    • Merhaba Banu Hanım,
      Bu yıl salgın dolayısıyla faizler önceki yıllara oranla biraz daha düşük seyrediyor.

  • Garanti bankası kredi konusunda çok araştırmacı bir banka, eğer diğer bankalarla sorununuz bir probleminiz olduysa kredi vermeyebiliyorlar

  • Garanti Bankası köklü bir banka ve işlemlerini prosedürlere tamamen uyarak yapıyor, geçen gün vadesiz hesap açtırmak istedim tam 3 gün sürdü incelemeleri

  • Garanti bankası konut kredilerinde bu sene daha da çok düşürdü faizleri, gerçekten güzel bir seçenek faiz oranları düşükken konut kredisi çekmek

  • Garanti Bankasında araç kredimiz var, faizler konusunda ve kredi konusunda en çok esneklik sağlayan banka bizim için Garanti Bankası olmuştu

Leave a Comment

5 + seventeen =