2020 Noter Ücret Tarifeleri Ne Kadar?

birevim faizsiz kredi

2020’nin 2 Haziran tarihinde resmi gazetede yayınlanmakta olan 2020 noter ücret tarifleri, 16 maddede verilmiştir. Araç satışı, aslı gibidir evrak ve standart tercüme onayları üzerinden fiyat listelemeleri farkı olmakla birlikte, noter ihtarname veya diploma onayı üzerinden de ücretler değişiklik gösterecek şekilde düzenlenmiştir.

2020 Noter Ücret Tarifleri

Yayınlanmış olan ücret tarifesi üzerinden bir noterlik işlem 6, 05’ten az olmamaktadır. Ücretler asgari noter ücreti üzerinden değerlendirilerek, 50 kuruşun altıda olan noterlik belgeler de kabul görmemektedir. Aynı zamanda noter feshi, iptali ya da değiştirilmesi de toplam ücretin 3’te 1’ini kapsamakta ve ücret hesaplaması bu şekilde düzenlenmektedir. 2020 noter ücret tarifeleri ne kadar;

  • Araç Satışı Noter Evrak Bedeli üzerinden hesaplanması; 5 TL
  • Araç Satışı Noter üzerinden hesaplanması; 54 TL
  • Araç Belge ve evrak Baskı Ücreti üzerinden hesaplanması; 22 TL
  • 1 Adet Tek Taraflı Aslı Gibidir Evrak üzerinde hesaplaması; 60 TL – 70 TL
  • aslı Gibidir – Diploma Noter Onayı Ücret üzerinden hesaplanması; 70 TL – 80 TL
  • Vasiyetname Ücreti üzerinden hesaplanması 700 -3.000 TL
  • ercüme – Diploma Noter Onayı Ücreti üzerinden hesaplanması; 155 TL

Noter Sayfa Yazı Üzerinden Hesaplanması Nasıl Yapılır?

Noter hesaplamaları her yıl vergi düzenlemeleri kapsamında değişiklik göstermekte ve devlet tarafından düzenlenmektedir. Yazı ücretleri sayfa başı 8, 29 TL olarak hesaplanarak, her ne suretle olursa olsun sayfa sayısına ve fotokopi tutarına göre nüsha üzerinden değerlendirme yapılmaktadır. Noter ücreti özel kanunlara göre damga vergisi, harç ve resimden muaf tutulan işlemler üzerinden değerlendirilerek, bir önceki yıla göre 1, 52 oranından yükselme yaşanmıştır. Her zaman sayfalar yıllık değerlendirmeler üzerinden oranlara tabi tutulacak şekilde hesaplanarak noter onayından geçmektedir.

Noter Dilden Dile Çeviri Ücretleri

Türkiye Noter yasal düzenlenmesinde 1512 sayılı noterlik kanunu gereğinin 103. Maddesine göre dilden dile çevride 2020 itibariyle sayfa başına 68,64 TL ücret hesaplaması yapılmaktadır. Sayfanın 10 veya altı satıra sahip olması durumunda 68, 64 TL’nin yarısı tahsil edilmektedir. Az satırlı ve çok satırlı sayfalara göre farklı fiyatlandırmalar uygulanmaz sadece az satırlı sayılar üzerinden düzenlemeler yapılarak yarı fiyatına göre hesaplama yapılmaktadır. Noter ücretleri dilden dile çeviride değişiklik göstermeyecektir.

Harç, Damga Ve Resimden Muaf Noter Ücretler

Defter açılış onaylama sürecinin 100 sayfa dahil 2, 59 TL üzerinden hesaplanması üzerine aynı zamanda kamulaştırma kanunları tebliğ nüshasının da 6, 95 noter ücreti üzerinden hesaplanması sağlanacaktır. Harç, damga ve resimden muaf olanlara ait ücretlendirmede 2, 59 TL olarak hesaplanarak geçen seneye oranla 47 kuruş artış görülmektedir. Yüz sayfa yukarı olan onayla metinlerinde 97 kuruş ücret alınacak şekilde noter düzenlenmesi bulunmaktadır.

birevim

5 Comments

  • Fiyatlar konularına göre bence makul, bilgilendirme için teşekkürler 🙂

  • Noter ücretleri seneye de zamlanmayacak demişlerdi umarım zam yapmazlar

  • 2020 noter fiyatları çok iyi bence araç deviri 295 tl gibi bir şey ödedik

  • Noter ücretleri son 1-2 sene çok fazla arttı bence, 2 sene önce 100 TL iken şimdi 250 tl olmuş vekalet verme

Leave a Comment

five × five =