Devletten Geri Ödemesiz Kredi Nasıl Alınır?

birevim faizsiz kredi

Geri ödemesiz kredi fikri birçok insana imkansız gibi gelmektedir. Ancak, devlet, birçok sektörü desteklemektedir. Desteklediği her sektör için de belirli bir oranda olacak şekilde geri ödemesiz kredi vermektedir.

Geri Ödemesiz Kredi Nedir? Kimler Bu Krediyi Alabilir?

Geri ödemesiz kredi; devlete bağlı olarak faaliyet gösteren vakıflar ve kurumlar tarafından verilir. Türkiye’de geri ödemesiz kredi verilenlerin başında hayvancılık ile uğraşan çiftçiler yer alır. Buna ek olarak, tarımsal örtü altı ve üstü bitkisel üretim alanında faaliyet gösterenlere, iş fikrine yönelik olarak yeni projeler üreten girişimcilere, esnaflara ve KOBİ’lere geri ödemesiz kredi verilir.

İş Kuracaklar İçin Geri Ödemesiz Kredi

İyi bir iş fikri olan ancak yeterli maddi imkanı olmayanlar için KOSGEB tarafından önemli bir fırsat sunulmaktadır. Aklındaki iş fikrini KOSGEB ile hayata geçirenler devletten maddi destek alma şansına erişirler.

  • Tüketicinin aklındaki iş fikrinin KOSGEB tarafından desteklenmesi gerekir.
  • İkinci aşamada Geleneksel Girişimcilik Eğitimi veya İleri Girişimcilik Eğitimi alınmalıdır. Kovid-19 pandemisi dolayısıyla bu eğitimleri internet üzerinden almak mümkündür.
  • Eğitim sürecinin ardından işletme kurulmalıdır. Bu aşamada, Girişimciliği Geliştirme Destek Programı için her tüketicinin bağlı olduğu KOSGEB İl Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerekir.
  • Yapılan başvurunun ardından kurulacak işletmenin özelliklerine göre maddi yardımda bulunulacaktır. Şahıs şirketi için beş bin TL, sermaye şirketi için ise 10 bin TL hibe alınır. Buna ek olarak, işletmenin bir yıl içerisinde en üst birim gün sayısı olan 1080 puanı yakalaması halinde 20 bin TL daha hibe alınacaktır. Otuz yaşın altındaki girişimcilerin, şehit veya gazi yakını olanların işletmenin birinci yılını bitirmesiyle beraber beş bin TL daha almaya hak kazanacağını söylemek gerekir. Sonuç olarak, iş yerinin ilk senesinde en çok 30 bin TL hibe geri ödemesiz olarak alınacaktır. İşletme sahibi; yukarıdaki şartları bir yıl daha sağladığı takdirde ikinci yılının sonunda bir 30 bin TL daha almaya hak kazanır. Geleneksel Girişimcilik Desteği altında 60 bin TL olmak üzere devletten geri ödemesiz hibe alınabilir.

Bitkisel Üretim, Hayvancılık ve Turizm Yapmak İsteyenlere Sunulan Destekler

  • Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması için yatırım süresi dokuz ay olmakla beraber geri ödemesiz kredi miktarı en az %50 olmaktadır.
  • Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması için yatırım süresi beş ay olmakla beraber geri ödemesiz destek en az %50 olmaktadır.
  • Süt üreten tarımsal işletmelerin kurulması için geri ödemesiz destek oranı yüzde 60, et üreten tarımsal işletmelerin kurulması için geri ödemesiz destek oranı yüzde 65 olacak şekilde destek sunulur.

Bunun yanı sıra, çiftlik faaliyetleri, kırsal alanda turizm faaliyetleri ve kültür balıkçılığı ile ilgili faaliyetlere de destek verilmektedir. Son olarak, 42 ile söz konusu desteklerin verildiğini ifade etmeliyiz.

birevim

Leave a Comment

10 − 2 =